søndag den 31. januar 2010

Tegneambassadør


Har haft en fantastisk inspirerende weekend på Horsens Kunstmuseum i selskab med 27 andre billedkunstlærere og en dygtig underviser - Jannik Broz. Der blev spidset mange blyanter og afprøvet endnu flere sjove idéer og opgaver. Det handler om at gøre (tegne-) undervisningen interessant, levende og vedkommende. Blyantstafet, sæbeboblebilleder, animation og blindtegning.

Og så er der jo også noget, der hedder DM i Tegning. Det vil jeg gerne lige slå et slag for.


Det er ikke længere muligt at tilmelde sig DM i Tegning 2010, men så er der chancen næste år (for alle med tegneinteresse og -talent på max. 17 år)
Vi skal have interessen for tegning udbredt blandt vores børn og unge, så vores grafikere, designere, kunstnere og undervisere fremover bliver rykket en tand videre end forrige generation. Det kan Jannik. Vi har bandet og svovlet, grinet og - nej ikke grædt - men øvet, øvet og øvet. Så efter lidt reflektion og planlægning, så kan I godt glæde jer til at blive udfordret på det groveste - tegnemæssigt!

torsdag den 28. januar 2010

Begavet i pil



Havde et par veninder på besøg i værkstedet i dag. Vi mødes jævnligt og udveksler idéer og inspirerer hinanden. Vi arbejder med meget forskellige materialer, men kan sagtens drage nytte af hinandens erfaringer og tanker.

Var så heldig at få dette pilefad i værtindegave i dag. Et helt andet organisk materiale end det hårde, kantede og skarpe glas, jeg normalt arbejder med. Livet består jo af modsætninger, så det kommer til at pynte på arbejdsbordet i glasværkstedet fremover.

Tak igen til Vibeke, som for øvrigt kommer hertil i april og underviser i pileflet. Følg med på hjemmesiden og tilmeld dig nyhedsbrevet, som snart sendes ud. Og nej, fadet kan ikke laves på april-kurset, her er der i stedet fokus på blomsterstativer, flettede træer i levende pil, bakker og kurve med træbund, men mere om det senere.

onsdag den 27. januar 2010

Naturen schumrer



Her er så udsigten i skumringen fra mit køkken for et par aftener siden. Ganske smukt og malerisk. Faktisk er der en maleteknik, som hedder schumring. Det betyder netop at male flere farver efter hinanden og hvor overgangen er udvisket. Det kan være i én farve - fra lys til mørk, eller fra en farve til en anden.

Det er ikke helt så let at genskabe med maling og pensel, så det øver jeg mig på for tiden.

mandag den 25. januar 2010

Vinterferien står for døren




Altså for nogen. Vejle Kommune tilbyder igen i år en masse aktiviteter til skolebørnene. Der er alt fra afrikansk trommedans, rollespil og sværdkamp, hip hop til sæbelaboratorium og også glas og smykker. De sidste to står jeg for.

Jeg glæder mig helt vildt til at få værkstedet fyldt med glade og fantasifulde børn. Det plejer at blive en rigtig god oplevelse, især da børnene ofte griber kreativiteten og aktiviteten helt anderledes an end vi voksne. De er frie og eksperimenterende og tænker muligheder.

Så hold øje med bloggen i uge 7 og se, hvad de får frembragt af fine sager.

søndag den 24. januar 2010

Glaskursus i en god sags tjeneste

For lidt siden sluttede en dejlig dag i glasværkstedet.

Det samlede kursusgebyr på kr. 2000,- går straks videre til Læger uden Grænser. Tusind tak til alle kursisterne, som mødte op og var med til at hjælpe.

Der blev lavet en masse skønne ting, som lige nu er ved at blive brændt. I løbet af de næste dage, bliver resultatet af indsatsen klar, men I kan se hvordan det ser ud indtil videre. Her er alt fra hulemalerier over elegante fade til grønne frøer.


onsdag den 20. januar 2010

Banantilbudsfælden



Jeg falder ofte i banantilbudsfælden - "10 stk for 15 kr." - uha, det er et godt tilbud. Men det sker også ofte, at vi ikke får spist dem alle, og ender op med at smide de sidste par stykker ud, fordi de blev overmodne.

Egentlig er jeg ret god til at sortere ubrugelige tilbud fra - ex "Ta' 2 stk for kun 35,90" og så med småt helt nede i hjørnet "Spar 0,90". Den har jeg gennemskuet, og kommer sjældent til at købe for meget af noget, som jeg højst sandsynligt ikke når at få brugt, inden det bliver for gammelt, og dermed har sat penge til på tilbudet.

Men ikke med bananer.... Nå, men der lå altså 3 bananer i skålen og så trætte ud, og så var det, at jeg tænkte: Banankage! Burde nok ikke, men den kan jo bare komme i fryseren - eller altså i hvert fald den ene halvdel.

Gik i gang med det samme - havde heldigvis alle ingredienserne hjemme - og her er så resultatet. Den smager skønt og har en lækker konsistens. I får også lige opskriften, som jeg har fra http://www.vildmedmad.dk/.


Banankage

3 bananer
100 gr god mørk chokolade
100 gr hakkede hasselnødder (de var ikke med i den originale opskrift)
210 gr sukker
4 stk æg
1 tsk. bagepulver
2,5 dl hvedemel
100 gr smør/margarine
1 tsk vanillesukker

Tænd ovnen på 200 gr. Smelt smørret og mos bananerne. Hak chokoladen og nødderne. Pisk æg, sukker og vanillesukker sammen (4 min.). Bland smør, banan, chokolade, nødder, mel og bagepulver i massen, som piskes i yderligere ca. 1 min. Smør en kageform (ca. 20x30) eller beklæd den med bagepapir. Dejen hældes i formen og den bages midt i ovnen i ca. 35 min. Lad kagen afkøle på en rist inden servering.

Velbekomme.

mandag den 18. januar 2010

Billedinspiration til næste maleprojekt



Solen har tittet frem, og gjort kontrasterne i landskabet endnu mere interessante. Greb kameraet og vandrede afsted over marken og rundt i haven.





Fandt da også ud af, hvor musen bor.
Kombineret med disse gamle billeder fra en Island-tur, kan de give god inspiration til mine næste billeder.


torsdag den 14. januar 2010

Vi hjælper Haiti



Medierne er nu fyldte med billeder fra Haiti, hvor vi kan se, at rigtig mange mennesker har brug for vores hjælp.

Vi lever i en verden af overflod - trods finanskrise - så mine overvejelser her til aften gik ud på, hvad mit bidrag kunne være. Kr. 150,- via en SMS er fint, men det batter vist ikke så meget. Har selvfølgelig sendt SMS'en til UNICEF, men vil gerne bidrage med mere.

Derfor går hele indtægten fra kursusgebyret fra glaskurset den 24. januar ubeskåret videre til Læger uden Grænser.

Der er 5 pladser tilbage, så vær med til at støtte Haiti - så giver jeg hele beløbet, kr. 400,- per person, videre til Læger uden Grænser og afholder alle udgifter til brændinger.

Materialeprisen vil være den samme som altid - efter forbrug.

Hvis du har lyst til at være med til at støtte Haiti, samtidig med at du får en dag i glasværkstedet, så send mig en mail med tilmelding. Tilmeldinger efter først til mølle her

Jeg har været i himlen



Skulle egentlig ikke have været i nærheden af butikker i går, men var for tidlig til en aftale, og havde liiige 20 min. Og så var det, at jeg faldt over denne nye butik på Grønnegade i Vejle. Og hold da op, hvor var det godt! Et slaraffenland af lækre håndgjorte ting - børnetøj, accessories, brugskunst m.m. Syet, strikket, hæklet, filtet!!! Alt i super kvalitet og så oser butikken af hygge og god smag. Det var en sammensmeltning af tekstiler i pangfarver og enkle udtryk i glas og metal.

Der er endnu ikke en hjemmeside at henvise til - den er på vej. Skal nok holde jer opdateret.

Kom hjem med en lille hæklet, ja jeg kan jo kalde det en beholder, som jeg har tænkt mig at bruge til mine visitkort på værkstedet, og når jeg er ude.

Der blev nævnt noget om strikkecafé og andre arrangementer, så jeg glæder mig til at se, hvad programmet byder på. Læg vejen forbi Røge & Co. næste gang, du er i Vejle!

mandag den 11. januar 2010

Fikse billeder


Så hos en anden blogger, at man kan downloade et simpelt billedbehandlingsprogram. Skulle lige eksperimentere lidt, og sådan kunne forrige indlægs billeder have set ud efter en tur i PhotoScape. Det er super brugbart, og nemt at få et fint resultat. Leg med bl.a. rammerne, hjørnerne og farverne.

Vælg "montage", derefter et layout og så træk et billede ad gangen over i kasserne og gem. Prøv selv. Hent den gratis download her.

mandag den 4. januar 2010

Gang i pindene




Det er bare SÅ hyggeligt at sidde foran fjernsynet med et lille strikkeprojekt, hvor jeg ikke skal tænke alt for meget. Tidligere har jeg strikket grydelapper og trævlet dem op igen, da de nu alligevel ikke er så effektive som en vileda eller mikrofiberklud - men de er nu så hyggelige at lave. Tåbeligt - kunne nogen finde på at sige...
Helt enig, så nu har jeg fundet denne lette opskrift. Garnet er Fritidsgarn fra Sandnes, strikket på rundpind 5½ - 80 masker og ca. 25 cm. Så er bunden syet sammen og til sidst vasket ved 40 grader. Det krymper ca. 1/3 og mest i højden. Eksperimentér med andet garn og andre mål.
Den sorte strikhue med nålefiltet pynt fra forrige indlæg er lavet på fuldstændig samme måde, bare ikke filtet til sidst.


lørdag den 2. januar 2010

Kreativt 2010

I ønskes alle et lykkebringende nytår - med masser af tid til fordybelse, kreativitet, fællesskab og leg.

Det netop afsluttede år har budt på masser af nye udfordringer som selvstændig på fuldtid. Det er noget helt andet, når resultatet er noget, jeg helt alene skaber. Indkøb, salg, økonomi, markedsføring og PR. Inspiration, idéudvikling og netværk.

At prioritere opgaverne korrekt har været den største udfordring. Pludselig at have tiden til "det hele" har ikke gjort det lettere. Mulighederne er mange - ofte lidt for mange - så det kræver målrettethed ikke at blive rundtosset, og løbe forvirret rundt fra den ene opgave/mulighed til den anden.

2010 - hele 12 måneder mere til at blive mere målrettet, skarp, sund, nærværende osv osv osv

En speciel stor tak til alle jer kursister. Det har været et helt særligt år både med glas, maleri og smykker. Der blev fejret polterabend, dyrket familiesamvær, nydt venindernes fællesskab, kollegial hygge. Kurserne har været meget mere end teknikker, der skulle læres og ting, som skulle fremstilles. Tak for nogle dejlige og inspirerende timer med jer alle og på gensyn i 2010!

Årets første kreative eksperiment blev nogle ting i nålefilt. Havde ikke det rigtige filt hjemme, så måtte nøjes med, hvad der var til overs fra nettørklæderne. Fandt kageformene frem, en skumgummiplade, en filtenål, en hjemmestrikket lidt kedelig hat, som manglede lidt pynt og ditto tørklæde - og voila! Kræver ingen store investeringer, ingen vandpjaskeri, kan laves hvorsomhelst. Pas dog på fingrene - der er modhager på nålen! Go' fornøjelse!