fredag den 30. juli 2010

Nye perler - Sculls og Ugler


Har lige en håndfuld nye ting med hjem fra Københavnerturen i starten af ugen. Dem glæder jeg mig til at anvende til friske idéer.
Der kommer også snart datoer for smykkekurserne på hjemmesiden, så meld dig til nyhedsbrevet og få datoerne i kalenderen.


Har også fundet sculls i det nye Bo Bedre.

Pieter Claesz - Vanitas quiet life

Kranier er op gennem kunsthistorien er blevet brugt i utallige still leben - Vanitas - til at symbolisere dødelighed, det forgængelige, livets gang. Andre symboler på det samme er et lys, som er pustet ud, uret, rodnende frugter, timeglasset m.m.

søndag den 18. juli 2010

Tigermaske Papegøje Kylling og andre glasdyr

Her er så et meget lille udvalg af de fine ting, børnene fik lavet i løbet af de første to glaskurser. Ja fantasien og fingerfærdighederne fejler bestemt ikke noget blandt Danmarks yngste generation!

fredag den 16. juli 2010

Strandmaleri på campingpladsen

I går var jeg nogle timer på Rosenvold Camping ved Vejle Fjord for at lave lidt maleinspiration til campinggæsterne. Der var heldigvis dejligt vejr, så vi smuttede ned til stranden for at lave skitser, som så senere blev omsat til billeder.

Der blev malet, spartlet, ridset, tegnet med tre generationer. Super dejlig dag!

onsdag den 14. juli 2010

Glaskursus i børnehøjde

De to første børneglashold med Vejle Kommunes Sommerpas program er nu allerede færdige.
Jamen jeg siger det igen. De idéer der bare hver gang myldrer frem, er imponerende. 14 piger og 2 drenge har frembragt et hav af store og små finurlige opfindelser, som I kan se mere om nogle dage, når det er brændt færdigt.

Indtil videre kan I måske fornemme noget af den intensive energi i billederne. Det blev til kun ganske få stykker plaster og kun ca. 5 cm af min aloe vera plante - altså billigere sluppet end på mange voksenkurser :o)

mandag den 5. juli 2010

Blomstermaleri og broderi


I sidste uge var jeg to dage i Juelsminde for at lave et male-oplæg til sommerkursisterne hos Juelsminde Husflid. Temaet var blomster, hvilket den smukke have hos Emmy leverede masser af inspiration til.

Vi startede ud med at lave blindtegnede skitser, som blev overført til maleriet. Baggrunden blev arbejdet godt igennem, og med kalkérpapir, overhead projektor, stempler, skabeloner, rammetryk blev motiverne overført til lærrederne. Nogle lærreder var opspændte, andre var løst lærred sat på en plade med malertape. De blev efterfølgende beskåret og klippet ud til mindre malerier.

Og så kom det næste spændende trin. Der skulle broderes videre på billederne. Franske knuder, fladsting, kontursting og alverdens fine effekter, som jeg ikke er ekspert i. Min del af undervisningen afsluttedes efter de første par dage, så jeg nåede ikke at se hvad alle de færdige resultater blev. Jeg håber, nogen huskede at tage endnu flere billeder.

En stor sommerhilsen til alle de søde og dejlige kursister!