søndag den 31. juli 2011

Sølvfolie på sort




Har vist slet ikke fået vist hvad der kom ud af boremaskinen, et lille stykke sort glas og en smule sølvfolie.

Folien får en gullig rand omkring det i glasset, når det er på klart basisglas eller lyse farver, men på det sorte kan den ikke ses, så derfor virker den fint her. Kan godt lide kontrasten mellem den matte folie og det blanke glas.

tirsdag den 19. juli 2011

Halv størrelse i regnvejret


Efter en længere pause her på bloggen, melder jeg mig tilbage igen. En begivenhedsrig sæson er afsluttet, og der er dømt egne projekter igen.

Ville lige dele en sjov teknik med jer, når der nu er dømt inde-aktiviteter pga. det noget ustadige sommervejr.


Et par af mine elever på Uldum Højskole, hvor jeg lejlighedsvis er at finde som underviser, fortalte mig om nogle plader i plastic, som krymper. Nysgerrig som jeg er, bestilte jeg et par pakker hjem, og gik i forgårs i gang med at lege.

Det kom der så disse sjove ting ud af. De skal være bl.a. blive til brocher, halskædevedhæng, ringe m.m.


Super simpelt og let at gå til. Jeg brugte nogle almindelige billige farveblyanter, kuglepen, stiftblyant og permanent tusch til at dekorere med. Blyant på den ruflede side og tusch på den blanke side. Klip så motivet ud, læg det på bagepapir på en plade i ovnen, som er varmet op til 130-150 grader.

Og så begynder magien. Tingene krymper til noget nær det halve eller en tredjedel størrelse. Først krøller det sammen, og så retter det sig ud igen. Først derefter tager du det ud af ovnen. Vi stod måbende og gloede ind i ovnen de 3-4 minutter det tog, og gik så straks i gang med at montere med brochenåle, ørestikker m.m.

Pladerne købte jeg hos Creativ Company, som også har masser af andre idéer til krympeprojekter.

Go' fornøjelse!